Omslagavond met soep, architectuur en het Groninger Landschap

04-06-2015

Tijdens de Omslagavonden in het Trefpunt maken we samen soep en vertellen we jullie graag meer over de culturele activiteiten die deze zomer in Thesinge te doen zijn. De eerste bijeenkomst is op donderdag 4 juni aanstaande. Iedereen is van harte welkom.

Hou je van soep maken? Of eet je het liever? Iedereen die dat leuk vindt, kan op deze Omslagavond vanaf 15.30 uur samen soep maken met Michel Jansen van de ondertussen heel beroemde Kleinstesoepfabriek (uit Leek). Michel heeft een onderneming waarbij hij op kleinschalige wijze bijzondere en duurzame soep maakt, met ingrediënten uit de hele wereld.
Hoe zou een soep er uitzien met ingrediënten uit Thesinge en omgeving?
Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom om de soep te komen opeten. Ook als je niet mee gekookt hebt! We vragen hiervoor een kleine bijdrage van € 2,- per persoon.

Om 19.30 uur zal Michiel Johannes Jansen, de artistiek leider van het Poplart Theatre (hij woont in Zeerijp) iets vertellen over de plannen.

Haiko Meijer is architect van Onix architecten en maakte het kubusvormige Poplart Theatre. Vanaf ongeveer acht uur kun je hem daarover vragen stellen en luisteren naar zijn ideëen over vormgeving. Onix architecten maakt open, gastvrije en duurzame architectuur.  

Tot slot zal Egge Knol, conservator archeologie en geschiedenis van het Groninger Museum iets vertellen over de plek waar de voorstelling straks te zien zal zijn: het terrein met de resten van het kloostercomplex Germania. Wat betekent deze plek?

Locatie: Het Treftpunt
Toegang: Gratis. De activiteiten zijn voor iedereen.

15.30 uur    Soep maken, samen met Michel Jansen van KleinsteSoepfabriek
18.00 uur    Soep eten (€2)
19.30 uur    Michiel Johannes Jansen over De Omslag
20.00 uur    Egge Knol over het terrein van kloostercomplex Germania
20.30 uur    pauze
20.45 uur    Update van Haiko Meijer over het populierenhouten Poplart Theatre

Meer informatie en opgeven voor het soep maken: info@poplart.nl

Event schedule

Omslagavond met soep, architectuur en het Groninger Landschap 9797  Date: 04-06-2015 (15:30:00)

Agenda

Mogelijk gemaakt door: