Omslagavond met fotografie en verhalen

18-06-2015

Op donderdag 18 juni wordt de tweede 'Omslagavond' in Het Trefpunt georganiseerd. Gasten zijn Volkskrantfotograaf Harry Cock en verhalenschrijfster Sanneke van Hassel. Iedereen is van harte welkom!

Na een eerste succesvolle kennismaking met het theaterproject De Omslag op 4 juni, ligt de focus vanavond op fotografie en verhalen. Dit keer beginnen we om 18.00 uur met het samen nuttigen van een kop soep (kleine bijdrage). Bij de volgende Omslagavond is Michel Jansen van Kleinstesoepfabriek weer van de partij en gaan we de soep ook weer samen maken.

Programma

- 18.00 uur   samen soep eten
- 19.30 uur   Harry Cock over over het fotografieproject dat we willen opzetten in het kader van De Omslag.
- 20.30 uur   pauze
- 20.45 uur   Sanneke van Hassel, schrijver en dramaturg, vertelt iets over haar manier van werken en hoe zij een project wil gaan opzetten in Thesinge.

Harry Cock (Assen, 1952) is een landelijk bekende fotograaf voor o.a. de Volkskrant en voor Noorderbreedte. In 2004 maakte hij samen met Mariëtta Jansen (nu conservator van het Groninger Museum) het boek met de titel Mariëtta Jansen, Harry Cock & De Ploeg – Groninger kerken opnieuw bekeken. Interesse en liefde voor het Groninger landschap en de rol die de mens daarin speelt, is altijd in zijn werk aanwezig. Neem eens kijkje op zijn website en bekijk bijvoorbeeld de foto's die hij van Zuidwending maakte.

Sanneke van Hassel (1971) publiceerde sinds 2005 drie verhalenbundels (IJsregen, Witte veder en Ezels) en de roman Nest. Ze organiseert avonden rondom het korte verhaal en stelde met schrijfster Annelies Verbeke de bloemlezing Naar de stad samen, met ruim veertig verhalen uit de hele wereld. Voor het magazine van Het Financieele Dagblad schrijft zij elke week een kort verhaal bij een foto. In september 2014 kwam er een boek uit van deze verhalen: Hier blijf ik. Van Hassel kreeg in 2008 de BNG Nieuwe Literatuurprijs voor haar eerste twee verhalenbundels, in 2013 ontving zij de Anna Blamanprijs.

Locatie: Het Trefpunt in Thesinge
Toegang: Gratis. De activiteiten zijn voor iedereen. Alleen voor de soep vragen wij een kleine vergoeding
Meer informatie en opgeven voor het soep maken: info@poplart.nl

Event schedule

Omslagavond met fotografie en verhalen Date: 18-06-2015 (18:00:00)

Agenda

Mogelijk gemaakt door: