Videoverslag: tweede Omslagavond in Thesinge

Soep, quilts en grafisch werk tijdens derde Omslagavond - een videoverslag

De kop is er af: werkplaats textiele druktechnieken voor kinderen van 'De Til'

Geen voorstelling zonder een decor, natuurlijk. Daarom gingen de kinderen van de bovenbouw van basisschool De Til deze week samen met professioneel textielkunstenaar Rita Berghuis aan de slag met druktechnieken op stof, waarmee in september het kubusvormige Poplart Theatre versierd gaat worden.

Ook zin om bij dit project betrokken te zijn?
Er worden deze zomer onder meer een grafische werkplaats, foto- en verhalenwerkplaats, een soepwerkplaats en een quiltwerkplaats georganiseerd. Hou de agenda in de gaten voor meer informatie.

 

Poplart Theatre

Het Poplart Theatre is ontwikkeld door Haiko Meijer (Onix architecten) en theatermaker Michiel Johannes Jansen en is gemaakt van verduurzaamd populierenhout. De komende jaren is de houten kubus het speelveld voor theatervoorstellingen en culturele activiteiten.

Overmorgenland

Stichting Overmorgenland maakt voorstellingen midden in de gemeenschap en zoekt een wisselwerking met de omgeving. De stichting bestaat sinds 2009 en staat onder artistieke leiding van Michiel Johannes Jansen. Hij neemt ook de regie voor zijn rekening. Daarbij wordt hij ondersteund door schrijvers/dramaturgen Sanneke van Hassel en Ditte Pelgrom, die vanaf het begin betrokken zijn.

Partners

Voor De Omslag werken we graag samen. Op verschillende manieren dragen onderstaande ondernemers bij aan dit culturele project.

 
Onix Architecten maakten het houten Poplart Theatre  
   
 
Het Poplart Theatre staat in 2015 op het terrein van Stichting Het Groninger Landschap, achter de molen in Thesinge.  
   
 
Reclamebureau 212 Fahrenheit maakte het ontwerp voor Poplart.  
   
 
De Kleinste Soepfabriek uit Leek is partner van De Omslag en verzorgt soepwerkplaatsen.  
   
   
   
   
 
Internetbureau Slash2 maakte de website.  
   
 
De Omslag is onderdeel van het Werkmanjaar 2015.  
   
   
   
   

Mogelijk gemaakt door: