Fototentoonstelling Harry Cock

Kloosterkerk
Kapelstraat 2, Thesinge
Gr
atis toegankelijk.

Gebruik van de werkelijkheid is in mijn fotografie meestal hoofdzaak. Manipulatie en toevoeging zijn in de waarheidszoekende fotografie uit den boze.

Des te uitdagender is het zo af en toe van dat pad af te wijken. Door met de werkelijkheid aan de haal te gaan, soms door kleine aanpassingen, dan weer met collages verandert de betekenis van het originele beeld. Er ontstaat een nieuw beeld met een eigen soms heel andere betekenis.
 
In deze verzameling foto’s zijn samenstellingen te zien van beelden uit Thesinge, Assen en Seoul. Ook laat ik foto’s zien waarbij het fotografisch proces mislukt lijkt te zijn, maar waar wonderschone nieuwe beelden uit ontstaan. Zo ontdoe ik me van het keurslijf van de rechtstreekse waarneming naar een wat losser omgaan met de zichtbare werkelijkheid.
 
Harry Cock, sept. 2015

Tentoonstelling Werkmanteksten Grafisch Centrum

De Oude School
Kapelstraat 11, Thesinge
Gratis toegankelijk

In de Oude School in Thesinge is vanaf 2 tot en met 20 september in het kader van de theatervoorstelling De Omslag een expositie te zien met origineel grafisch werk uit het boek werkman – teksten. Tientallen drukkers tonen een rijkdom aan bibliofiele druksels waarin een tekst van de Groningse drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman werd verwerkt. 

De Oude School is geopend op de zaterdagen vanaf 15.00 tot 20.00 uur en een uur voor en na de voorstelling.

Mogelijk gemaakt door: