Voorstelling 'De Omslag' over H.N. Werkman en zijn dochter Fie Werkman

Dit jaar staan veel activiteiten in het Groningse culturele leven in het teken van de Groningse drukker/dichter/ kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Het is 70 jaar geleden dat hij aan het eind van de oorlog werd gefusilleerd.
De voorstelling 'De Omslag', gaat juist over zijn leven en vooral over de omslag die plaatsvond, toen hij van ondernemer kunstenaar werd. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Fie, zijn jongste dochter.
Actrice Joke Tjalsma (Iep!) speelt de rol van Fie en Tom Jansen (Penoza) speelt Werkman. Striptekenaar Barbara Stok schreef de tekst. Regie is in handen van theatermaker Michiel Johannes Jansen.

Na de zomervakantie (3 t/m 20 september) wordt de voorstelling gespeeld in het kleine mobiele Poplart Theatre. De kubus wordt aan de grens van de stad Groningen geplaatst, op de fundamenten van het kloostercomplex 'Germania' in Thesinge.

Het Poplart Theatre richt zich met ‘De Omslag’ niet op de stad, maar richt de blik naar buiten. In het kleine theater zit de toeschouwer op de huid van de spelers en heeft tegelijkertijd zicht op het omringende landschap. Een unieke manier om kennis te maken met Thesinge en tegelijkertijd te genieten van theater en beeldende kunst in het Groninger landschap dat alle kunstenaars van kunstgenootschap De Ploeg inspireerde.

De voorstelling is gemaakt in het kader van het Werkmanjaar 2015.

Poplart Theatre

Het Poplart Theatre is ontwikkeld door Haiko Meijer (Onix architecten) en theatermaker Michiel Johannes Jansen en is gemaakt van verduurzaamd populierenhout. De komende jaren is de houten kubus van zes bij zes bij zes meter het reizende icoon van duurzaam vernuft. In deze mobiele kubus is het mogelijk om op iedere gewenste locatie de werkelijke omgeving een confrontatie aan te laten gaan met de tekst en spel.

Locatie Poplart Theatre in Thesinge

Je vindt het Poplart Theatre achter molen 'Germania' in Thesinge. Het volledige adres luidt:

Molenweg 11
9797 PS Thesinge

Fietsen

Fietsen kunnen worden geplaatst in fietsenrekken bij de molen.

Parkeren

Tijdens de speeldagen, met uitzondering van de zondagen, kan er geparkeerd worden op de parkeerplaats van de Gereformeerde Kerk. Wanneer u vanaf de Molenweg de Molenhorn inrijdt en na 50 meter linksaf slaat rijdt u het grote parkeerterrein op. Gebruikt u een navigatiesysteem, dan kunt u 'Molenhorn 17' instellen.

 

Mogelijk gemaakt door: